Clujenii, îndemnaţi să citească în mod inedit

Pe bănci, pe maşini, pe trotuare, pe borduri, clujenii au găsit, duminică, 3.000 de pachete cu cărţi, lăsate la întâmplare.

Organizatorii Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (FICT) îndeamnă locuitorii să le citească acasă, în cadrul unei acţiuni de creştere a apetitul pentru lectură.

Directorul FICT, Vasile George Dâncu, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că pachetul conţine un singur volum, de belestristică sau ştiinţe umaniste, fiind selectate mai ales cărţi ale unor autori clujeni.
”Am lăsat la întâmplare prin tot Clujul, pe bănci, pe maşini, pe trotuare, pe borduri pe unde am apucat, 3.000 de pachete cu cărţi, pe care locuitorii oraşului pe pot lua acasă şi să le citească. Acţiunea – Cărţi în dar pentru clujeni – a avut ca scop deschiderea apetitului pentru lectură, am dorit prin acest gest să dăm viaţă oraşului, dăruind o carte împachetată şi mesajul De carte nu scapi. Sunt volume de belestristică, ştiinţe umaniste, am căutat mai ales scriitori clujeni.
Am dorit şi să semnalăm că un popor care nu citeşte nu are viziune să construiască ceva în istorie”, a spus Dâncu.
Potrivit acestuia, acţiunea a fost premergătoare Marşului Lecturii, care va avea porni marţi, 3 octombrie, din faţa Universităţii ”Babeş-Bolyai” până în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca unde va avea loc deschiderea celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional de Carte Transilvania.
Citeste mai multe detalii pe descopera.ro:
Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.