Cel mai mare diamant descoperit în ultimul secol s-a vândut

Dimensiunea nu este totul pe piaţa diamantelor, în special atunci când vine vorba despre cea mai mare piatră preţioasă descoperită în peste un secol, şi pentru care a fost nevoie de mai mult de un an pentru a putea fi vândută.

Lucara Diamond Corp. a reuşit, în sfârşit, să vândă diamantul Lesedi La Rona, de 1.109 carate, pentru 53 de milioane de dolari, sau 47.777 dolari per carat, companiei Graff Diamonds, conform unei declaraţii a Lucara, citată de Bloomberg.

În timp ce diamantul este semnificativ mai mare decât cel de 813 carate, numit Constellation (Constelaţie), găsit tot de Lucara în acelaşi timp, acea piatră s-a vândut cu o sumă record de 63 de milioane de dolari, sau aproximativ 77.500 dolari per carat.

Soarta lui Lesedi, sau “lumina noastră” în limba Tswana vorbită în Botswana, este un bun exemplu despre cum dimensiune nu este cel mai important factor în industria diamantelor. Piatra este mai greu de tăiat, iar culoarea nu este la fel de bună ca a “Constelaţiei”,….

Citeste continuarea pe economica.net:

http://www.economica.net/cel-mai-mare-diamant-descoperit-in-ultimul-secol-s-a-vandut-in-sfarsit-cu-53-de-milioane-de-dolari_143890.html#n

 

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.