Programul care le permite liceenilor români să studieze în SUA gratis

Un an de liceu în Statele Unite şi experienţă de a locui într-o familie de „schimb”, cum îi spun elevii. Totul gratuit – este visul American pe care îl vor trăi 25 de tineri din România.

Este vorba despre un program finanţat de Departamentul de Stat al SUA. În ţară noastră este al treilea an în care se acordă burse menite să schimbe perspective.

Ana Maria Ghinet este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bacău şi anul acesta învaţă în Statele Unite. A obţinut o bursă de studiu care îi asigura educaţia într-un liceu din America şi cazarea într-o familie-gazdă.

Ada Giuglea şi Anca Coandă sunt alte două eleve din Constanţa care timp de un an au trăit visul American.

Ada: Eram într-o societate nouă, dar la şcoală toţi elevii s-au purat cu mine că şi cum aş fi fost de-a lor. S-au interesat de ţară mea, de cultură mea, erau o prietenoşi. Mi-au făcut anul memorabil şi mă bucur că i-am întâlnit.

Anca: Voiau să te ajute, să te simţi bine. Erau deschişi, amuzanţi. Voiau să te integrezi. Le plăcea că au elevi de schimb şi bucuroşi să cunoască România şi români.

Citeste continuarea si vezi video pe digi24.ro:

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/programul-care-le-permite-liceenilor-romani-sa-studieze-in-sua-gratis-798710

 

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.