PERILLA – O nouă cultură agricolă

O nouă cultură agricolă se pregătește să ia cu asalt micile exploatații din România, informeaza agrointel.ro.

Va fi o premieră și, cu siguranță, promite să aducă ceva nou în alimentația noastră, dar și să contribuie semnificativ la protejarea efectivelor de albine din țara noastră, consideră dr. ing. Costel Vînătoru, cercetătorul de la Stațiunea de la Buzău care ne-a prezentat cultura de Perilla.

Perilla este o plantă obișnuită în Asia, acolo unde se utilizează pe scară largă mai ales la prepararea unor rețete tradiționale, similare cu sărmăluțele noastre.

„Această specie nu a fost cultivată în Europa și nici în România. Se cultivă pe suprafețe foarte mari în Asia, în Vietnam, Coreea sau Japonia. Este o plantă cu multiple întrebuințări, o planta care poate fi folosită în diferite preparate culinare, în special salate, dar chiar și la prepararea sărmăluțelor.

În Coreea, oamenii o folosesc în locul verzei sau viței de vie la confecționarea sărmăluțelor”, a explicat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro dr. ing. Costel Vînătoru, specialistul care conduce departamentul de cercetare de la Stațiunea pentru Legumicultură de la Buzău.

Perilla nu este doar o plantă alimentară, ci poate fi utlizată și ca plantă tehnică. ”Din ea se extrage uleiul de perilla, folosit ca ulei tehnic în industrie sau ca ulei medicinal”, ne mai spune cercetătorul.

La noi, în România, planta originară din Asia s-a adaptat foarte bine, poate fi crescută în câmp dar și în spații protejate. ”Noi recomandăm cultura în câmp. Aici, în seră, avem plante oarecum decorative. Dar în câmp avem trei soiuri care au fost stabilizate.

Citeste mai multe detalii pe agrointel.ro

Perilla, cultura cu care micii fermieri vor putea da lovitura în curând

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.