DEZASTRU ECOLOGIC de proporţii într-un PARC NAŢIONAL din România

Semnal de alarmă pentru salvarea Defileului Jiului! Asta în contextul în care activitatea infracțională din Defileul Jiului se amplifică pe zi ce trece.

Mai exact, spun jurnaliștii care au devoalat aceste informații, în inima parcului național/sitului Natura 2000, chiar amonte de confluența cu Dumitra, au început lucrările la a doua captare pe cursul Jiului!

Asta în contextul în care Recent Curtea Europeană de Justiție a hotărât că un baraj, chiar cu scară de pești, aflat la 600 de kilometri de situl Natura 2000 este ilegal, afectând situl.

Până acum, plângerile penale depuse în legătură cu această situație au rămas fără rezultat.

Captare menită, spun cei de la romaniacurata.ro să capteze apa care nu mai este, pentru că la mai puțin de 10 kilometri în amonte, la barajul de la Livezeni, Jiul va fi deja deviat în galeria de aducțiune.Cu alte cuvinte, sursele citate spun că  vorbim de exterminarea rețelei hidrografice a parcului național.

,,Într-un parc național situația ar trebui să fie exact invers, ar trebui ca rețeaua hirografică să fie neatinsă! Parcurile naționale se declară pentru conservarea naturii sălbatice, nu pentru decimarea naturii!,,, se mai arată în articol.

Citeste continuarea pe evz.ro:

http://evz.ro/dezastru-ecologic-defileu-jiu.html

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.