Sărbătoare MARE la români! „SFÂNTA MARIA MICĂ”

Nașterea Maicii Domnului, știută de toți românii ca Sfânta Maria Mică, sărbătorită pe 8 septembrie, este o sărbătoare ținută și de catolici și de ortodocși. 

În folclor, există mii de superstiții legată de această sărbătoare importantă la creștini. Astfel, cu o zi, pe 7 septembrie există o serie de locuri pe care trebuie neapărat să le eviți pentru a nu a atrage ghinionul. 

Concret, se spune că nu e voie să se aprindă focul în casă, fiindcă aduce ghinion şi boală. La fel, ziua aceasta aduce ghinion celor care lucrează – bărbaţii se vor lovi, iar femeilor li se va arde mâncarea. În unele zone, există chiar superstiţia conform căreia dacă găteşti înainte de Sfânta Maria Mică, ţi se varsă oala cu mâncare şi îi arde pe copii, anunță site-ul CreștinOrtodox.ro. 

Naşterea Maicii Domnului este sărbătorită pe 8 septembrie. Această sărbătoare este cunoscută în popor sub numele de Sfânta Maria mică, spre deosebire de Adormirea Maicii Domnului care poartă denumirea de Sfânta Maria mare. Este prima sărbătoare cu cruce roşie din noul an bisericesc, an care începe pe 1 septembrie.

Citeste continuarea pe evz.ro:

http://evz.ro/sarbatoare-mare-maria.html

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.