Cel mai consumat drog din România

Cel puţin 200.000 de noi consumatori de canabis în ultimii trei ani. Asta arată cel mai nou studiu al al Agenţiei Naţionale Antidrog.

Specialiştii spun că aproape 6% din populaţia ţării a fumat marijuana cel puţin o dată anul trecut, faţă de puţin peste 4% în 2014. Mulţi se apucă încă de pe băncile şcolii, înainte să împlinească 15 ani.

Comisarii antidrog atrag atenţia că de la canabis până la consumul de droguri de mare risc este doar un pas. 1 din 10 fumători de marijuana trec apoi la cocaină.

Conform studiului în populaţia generală privind consumul de tutun, alcool şi droguri (GPS) 2016, realizat de specialiştii antidrog o dată la trei ani, la nivelul populaţiei s-a înregistrat o creştere de 5,8 la sută a consumului de droguri

„Consumul de canabis este mai prevalent în rândul bărbaţilor, indiferent de perioada de timp analizată. Pentru toate tipurile de prevalenţe (de-a lungul vieţii, în ultimul an şi în ultima lună) există diferenţe statistice semnificative şi asocieri pozitive între consumul de canabis şi gen”, se arată în studiu.

Peste o treime dintre participanţii la studiu (35 la sută) au declarat că au început să consume cannabis de la vârste mici, de sub 19 ani, iar 43 la sută au spus că au început să consume în jurul vârstei de 20-24 ani.

Citeste continuarea pe jurnalulph.ro:

http://jurnalulph.ro/national/38140-cel-mai-consumat-drog-din-romania.html

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.