NOUA CULTURĂ AGRICOLĂ care VA PRIMI SUBVENȚIE DE STAT începând de ANUL VIITOR!

O nouă cultură agricolă va primi sprijin de la stat începând cu anul 2018.

Este vestea care o să îi bucure pe fermierii români care alocă suprafețe importante unei culturi cu tradiție din țara noastră, dar care în ultima perioadă a intrat într-un con de umbră.

Agrointeligența – www.agrointel.ro a aflat pentru agricultorii români că după roșie, cultura agricolă care va primi o subvenție specială de la bugetul de stat va fi fasolea boabe. 

Sprijinirea fermierilor care cultivă legume ce se luptă cu importurile continuă, așa cum se prevede în programul de guvernare al Partidului Social-Democrat. Anul acesta au intrat la plată tomatele cultivate în sere și solarii, iar ajutorul de stat de 3.000 de euro a ajuns la numeroși fermieri și a reușit să atragă atenția pieței asupra roșiilor românești. Acum un grup parlamentari ai PSD, în colaborare cu echipa de la Ministerul Agriculturii, duc proiectul mai departe și includ fasolea pentru ajutor de stat suplimentar.

”Noi acum ne-am dus pentru sesiunea parlamentară, care se deschide la 1 septembrie, am venit tocmai cu acea lege-cadru de susținere a produselor deficitare, acolo sunt prevăzute pe lângă tomate și carnea de suine și în general reproducția la suine pentru că de fapt despre asta discutăm, sunt prevăzute celelalte sectoare care sunt în deficit pentru că am spus de fiecare dată, ne uităm la importuri și vedem exact pe ce cheltuim noi cei mai mulți bani. Dacă cheltuim cum este cazul peștelui, automat trebuie să mergem pe un program de susținere a sectorului respectiv, dacă cheltuim mai mult pentru carnea de pasăre, trebuie să mergem pe sectorul respectiv, dacă cheltuim pe fasole sau eu știu, dau exemple, pe ovine sau altceva atunci sigur că noi ne vom orienta pe acele produse. Dar mă repet avem depus acea lege cadru, un program de 8 ani și sigur că de acolo vor porni hotărârile de guvern, vor porni celelalte programe”, a declarat astăzi, 30 august, pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Citeste continuarea pe www.agrointel.ro:

EXCLUSIV: NOUA CULTURĂ AGRICOLĂ care VA PRIMI SUBVENȚIE DE STAT începând de ANUL VIITOR!

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.