La Tomatina, cea mai mare “bătălie” cu roşii de pe planetă, s-a dat în Bunol

Cea mai mare bătalie cu roşii de pe planetă, La Tomatina, se dă în ultima miercuri a lunii august, în Bunol, un oraş aflat la 40 de km de Valencia, în Spania, informeaza Mediafax.

Anul acesta au fost desfăşurate numeroase forţe de securitate după atacurile care au avut loc la Barcelona şi Cabrils. Spania se află în nivelul 4 de alertă teroristă. Peste 22.000 de oameni s-au “bătut” cu aproape 150 de tone de roşii coapte, în cadrul celebrului festival, pe străzile din Bunol.

“La Tomatina” ar avea la origini o întâmplare de prin 1940, când mai mulţi tineri au pornit o bătaie cu roşii în timpul desfăşurării unei parade, în Plaza del Pueblo din Bunol. Dacă în primul an “muniţia” a fost procurată de pe tarabele pieţei din apropiere, în anul următor, participanţii şi-au adus propriile roşii.

Unii spun însă că La Tomatina este o sărbătoare dedicată lui San Luigi, patronul oraşului, iar alţii povestesc că totul ar fi început de la câţiva copii care au început să arunce cu roşii în muzicienii care tot veneau în piaţa centrală a oraşului, dar cântau foarte prost.

An după an, “La Tomatina” a câştigat tot mai mulţi adepţi, ajungând la peste 50.000 într-un an, însă numărul lor a fost limitat de autorităţi, în 2013, la 20.000 (5.000 de localnici şi 15.000 de turişti din toată lumea).  Pentru a nu răni pe cineva, roşiile trebuie mai întâi stoarse şi abia apoi aruncate.

Citeste mai multe detalii pe mediafax.ro:

http://www.mediafax.ro/life-inedit/la-tomatina-cea-mai-mare-batalie-cu-rosii-de-pe-planeta-s-a-dat-in-bunol-zeci-de-mii-de-oameni-si-peste-150-de-tone-de-tomate-la-cel-mai-asteptat-festival-din-spania-foto-16712580

 

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.