Agențiile de turism sunt OBLIGATE să returneze banii, dacă nu oferă serviciile plătite

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă care cuprinde o serie de măsuri menite să contribuie la protecţia turiştilor şi la întărirea disciplinei în materie de comercializare a pachetelor de servicii turistice, se arată într-un comunicat al Executivului, remis redacției STIRIPESURSE.RO.

Conform sursei citate, ordonanţa răspunde atât cerinţelor pieţei, cât şi celor ale Comisiei Europene, prin transpunerea noilor norme în domeniu. 

“Agenţiile de turism care îşi desfăşoară activităţile pe teritoriul naţional, care comercializează către consumatori persoane fizice pachete de servicii turistice sau componente ale acestora, au obligaţia să asigure furnizarea serviciilor turistice sau rambursarea tuturor plăţilor efectuate de către sau pe seama turiştilor, în măsura în care respectivele servicii contractate nu sunt furnizate ca urmare a faptului că agenţia de turism se află în dificultate financiară, definită potrivit legii”, se precizează în comunicat.

Potrivit comunicatului, în cazul în care în contractul privind comercializarea pachetului de servicii turistice este inclus transportul de pasageri, agenţia de turism asigură şi garanţii pentru repatrierea turiştilor. 

Sistemele de garantare a răspunderii agenţiilor de turism pentru furnizarea serviciilor turistice către consumator sunt reprezentate de scrisori de garanţie bancară, poliţe de asigurare sau alte instrumente de garantare legal constituite, care pot funcţiona distinct sau asociat.

 

Continuarea pe stiripesurse.ro:

http://www.stiripesurse.ro/acum-e-lege-agen-iile-de-turism-sunt-obligate-sa-returneze-banii-daca-nu-ofera-serviciile-platite_1216209.html

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.