Topul produselor naturale care pot înlocui zahărul din alimentaţie

Zahărul se găseşte în alimentaţia fiecăruia dintre noi, adăugat în ceai, cafea, sucuri sau în alimentele pe care le consumăm zilnic.

Specialiştii în nutriţie spune că, în afara aportului energetic, zahărul nu conţine substanţe nutritive, potrivit Adevărul.

Un înlocuitor foarte bun al zahărului este mierea de albine neprocesată, singurul aliment ce nu se alterează şi ce în acelaşi timp este o sursă importantă de vitamine (în special cele din grupa B), minerale şi aminoacizi.

Siropul de agave este şi el un înlocuitor natural sănătos şi este obţinut din planta cu acelaşi nume originară din Mexic, conţine vitaminele B, C, D, E, calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, seleniu şi crom. După cum spune medicul nutriţionist Mirela Moraru, ”siropul de agave este recomandat şi diabeticilor datorită poziţiei joase pe scara glicemică. Cantitatea de sirop folosită pentru îndulcirea preparatelor este cu un sfert mai mică decât cea de zahăr. Cu toate acestea, acest sirop este un produs obţinut printr-o procesare elaborată şi ar trebui consumat cu moderaţie”.

O alternativă sănătoasă la zahăr este extractul de ştevie, acesta fiind de 300 de ori mai dulce decât zahărul, are zero calorii şi indice glicemic zero, putând fi folosit şi de către diabetici.

Citeste continuarea pe stiripesurse.ro:

http://www.stiripesurse.ro/topul-produselor-naturale-care-pot-inlocui-zaharul-din-alimentatie_1215622.html

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.