Ce trebuie să faci dacă ţi se ia permisul. În ce condiţii poţi circula cu permisul suspendat

Poliţiştii vă pot lua permisul dacă vă prind că încălcaţi anumite reguli rutiere, dacă adunaţi 15 puncte de penalizare în ultimul an sau dacă sunteţi implicaţi în accidente cu victime.

În unele condiţii, însă, şoferii pot circula chiar şi cu permisul suspendat.

Deşi mulţi nu acordă foarte multă atenţie punctelor de penalizare, acestea vă pot lăsa fără permis. Asta dacă adunaţi 15 puncte de penalizare în ultimul an. În acest caz veţi rămâne fără permisul de conducere preţ de o lună.

Dacă şoferul în cauză cumulează din nou cele 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări, i se ia permisul pentru două luni, nu doar pentru o lună.

Dacă însă conducătorul auto comite infracţiuni la regimul rutier, dacă este implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane, după ce a încălcat o regulă de circulaţie ce prevede suspendarea dreptului de a conduce permisul se ia pentru 90 de zile.

Asta chiar dacă instanţa decide renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei. Cei care rămân fără permis 90 de zile sunt obligaţi să susţină testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie. Dacă nu o fac, perioada de suspendare se mai prelungeşte cu încă 30 de zile.

Când puteţi conduce cu permisul suspendat

Cu toate acestea, există o situaţie în care cei care rămân fără permisul de conducere pot să conducă în continuare.

Este vorba despre situaţia în care şoferul se simte nedreptăţit şi contestă procesul verbal de constatare a contravenţiilor.

 

Citeste mai multe detalii pe jurnalulph.ro:

http://jurnalulph.ro/administratie/37947-ce-trebuie-sa-faci-daca-ti-se-ia-permisul-in-ce-conditii-poti-circula-cu-permisul-suspendat.html

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.