Ce să vizitezi într-un weekend prelungit în județul Tulcea

Județul Tulcea este una dintre cele mai diverse și interesante zone din România. Aici vei găsi una dintre cele mai importante zone naturale din Europa, Delta Dunării, plaje superbe, cetăți antice și o multitudine de alte obiective turistice fascinante, care te vor ține ocupat cel puțin un weekend prelungit.

Dacă plănuiești o excursie în această zonă, iată care sunt cele mai interesante atracții turistice din județul Tulcea.

Orașul Tulcea

Orice excursie prin județul Tulcea trebuie să înceapă în capitală… adică în orașul Tulcea. Aici trebuie să vizitezi Acvariul din Tulcea, unul dintre cele mai mari muzee din România. Aici vei găsi două acvarii concentrice care te fac să te simți de parcă ai fi în mijlocul unui recif populat cu pești colorați, corali și alte creaturi amuzante. Cel mai fermecător loc din orașul Tulcea este cu siguranță faleza Dunării, unde pe lângă peisajele frumoase, vei mai găsi și o mulțime de restaurante, cafenele și magazine. Tot în Tulcea mai poți vizita Biserica Lipovenească, construită în 1857 de comunitatea de ruși lipoveni. Orașul se mai mândrește și cu o serie de muzee interesante, precum Muzeul de Etnografie și Artă Populară, Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie și Arheologie.

Județul Tulcea

Fotografie preluată de pe Depositphotos. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cetatea Enisala

Județul Tulcea are un număr mare de cetăți antice și situri arheologice cu povești uimitoare, dar niciuna nu este mai frumoasă decât Cetatea Enisala. Aflată în apropiere de orașul Babadag, în apropiere de satul cu același nume, Cetatea Enisala datează de la sfârșitul secolului al XIII-lea. De-a lungul timpului, fortăreața a fost sub dominație bizantină, genoveză și turcă, fiind un loc strategic, la gurile Dunării. Astăzi încă mai poți vedea cinci turnuri rectangulare, priveliștile de lângă cetate fiind adevărata atracție a acestui loc.

Cetatea Enisala

Fotografie preluată de pe Depositphotos. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Mănăstirea Vovidenia

Tulcea se mândrește și cu un număr important de mănăstiri frumoase ce merită vizitate. Una dintre cel mai fascinante este Mănăstirea Vovidenia, în satul Slava Rusă. Aceasta este una dintre cele mai vechi mănăstiri din regiune, fiind și singura mănăstire ortodoxă de maici de rit vechi din lume. Acest lăcaș de cult a fost construit în secolul al XVII-lea, când un grup de călugări ruși au construit aici un mic schit cu chilii de lemn. Mai târziu călugării s-au retras la Mănăstirea Uspenia, aflată în apropiere, Vovidenia fiind transformată în mănăstire de maici. Acest loc te va surprinde cu liniștea și calmul ei, fiind un obiectiv ce nu trebuie ratat în județul Tulcea.

Mănăstirea Vovidenia

Fotografie preluată de pe turism-macin.ro. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Parcul Național Munții Măcinului

Una dintre cele mai pitorești zone naturale din Tulcea este Parcul Național Munții Măcinului. Altitudinea maximă a Munților Măcinului este de 467 metri, aceștia fiind și cei mai vechi din România. Parcul Național Munții Măcinului impresionează mai ales cu biodiversitatea variată, ce include o serie de specii de animale și plante pe cale de dispariție.

Muntii Macin

Fotografie preluată de pe Depositphotos. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cetatea romană de la Halmyris

Un alt sit istoric fascinant din județul Tulcea este Cetatea romană de la Halmyris. Aflată în orașul Murighiol, cetatea datează din secolul II, fiind un formată dintr-un sat al marinarilor și o flotă romană. Cetatea a funcționat până în secolul al VII-lea, aici fiind descoperite chiar și rămășițele celor mai vechi martiri creștini atestați în Dobrogea. Totuși, acest loc are o istorie mult mai veche, primele așezări aici datând din secolul al IV-lea î.Hr., când aici se afla o așezare getică, care a primit numele grecesc Halmyris. Apoi așezarea a fost transformată în cetate romană în secolele I – III î.Hr., când a fost construită aici prima stație a flotei dunărene Classis Flavia Moesica.

Halmyris

Vezi mai multe obiective pe ghiduri-turistice.info:

https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-ce-sa-vizitezi-intr-un-weekend-prelungit-in-judetul-tulcea

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.