Consumul de vin poate reduce riscul bolilor cardiovasculare

Un pahar sau două de vin consumat în fiecare seară poate reduce cu 25% riscul de a dezvolta diverse boli, potrivit unui studiu SUA. Acesta susţine că cei care consumă în mod regulat cantităţi moderate de vin reduc probabilitatea de dezvoltare a bolilor cardiovasculare, relatează The Independent.

Studiul, efectuat de Colegiul American de Cardiologie, subliniază că alcoolul consumat în exces poate deveni extrem de dăunător pentru sănătate şi poate scurta speranţa de viaţă dacă nu este consumat în cantităţi moderate. ,,Există un echilibru delicat între efectele benefice şi cele negative ale consumului de alcool, care trebuie explicate consumatorilor şi pacienţilor”, a precizat Bo Xi, autorul studiului.

La cercetare au participat 333.247 de persoane între 1997 si 2009, timp în care pacienţii au fost în mod regulat obligaţi să dezvăluie detalii în ceea ce priveşte consumul lor de alcool.

Studiul a constatat că persoanele care consumă alcool în exces au o speranţă de viaţă mai scăzută cu 25% comparativ cu cei care au băut moderat. De asemenea, consumatorii de alcool în cantităţi mari sunt cu 67% mai expuşi riscului de a dezvolta cancer.

Un pahar de vin consumat seara ar putea să crească nivelul de creativitate, conform unui studiu similar realizat în Austria. Explorând legătura dintre creativitate şi consumul redus de alcool, cercetările publicate în ,,Conştiinţă şi Cogniţie” de către dr. Mathias Benedek au arătat că o cantitate moderată de alcool poate spori capacitatea creierului şi, prin urmare, poate spori capacitatea pentru activităţi creative, cum ar fi scrisul.

Preluare informatii de pe gandul.info:

http://www.gandul.info/magazin/consumul-de-vin-poate-reduce-riscul-bolilor-cardiovasculare-16695364

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.