Premieră în România! Unde a fost deschis primul Centru de colectare și procesare legume-fructe preluate direct de la țărani

Premieră în România! Doi tineri, un român și un spaniol, vin cu un proiect inedit în agricultura românescă. Aceștia au inaugurat primul Centru de colectare și procesare legume-fructe preluate direct de la țărani.

George Hoțopan și Kim Rueda au deschis primul centru de acest tip în satul Colești, județul Bihor, iar legumele și fructele le iau direct de la gospodării din zonă, dar le și culeg din flora spontană, sălbatică.

„Împreună cu prietenul meu, Kim Rueda, bucătar spaniol, care a devenit român prin adopție, și un alt asociat, am reușit să deschidem două spații de procesare: unul pe fructe-legume, unul pe mezeluri și un restaurant cu mâncăruri de sezon. Ideea proiectului este de a colecta toată materia primă din zona satului Colești, să o procesăm și să ieșim cu ea pe piață. Vrem să arătăm că în satul românesc este valoare doar că trebuie să știi să o scoți în față”, a declarat Hoțopan, pentru Agerpres.

În această afacere au fost investiți aproape 150.000 de euro, iar centrul are o amprentă la sol de 200 de metri pătrați, demisol și parter.

Citeste continuarea pe bugetul.ro:

Premieră în România! Unde a fost deschis primul Centru de colectare și procesare legume-fructe preluate direct de la țărani

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.