Doctorul care poate fi mereu la dispoziţia ta prin atingerea unui buton

„Să vorbim despre cum v-aţi simţit în ultimele 30 de zile. Asta mă va ajuta să vă înţeleg starea actuală”, întreabă Joy, care îmi pune o serie de întrebări ulterioare. Joy poate părea psihologul meu, dar conversaţia pe care o am este, de fapt, cu un un instrument online interactiv care utilizează inteligenţa artificială pentru a urmări emoţiile şi pentru a oferi sprijin în problemele de ordin psihologic.

Totul prin Facebook Messenger. Bun venit în epoca îngrijirii medicale digitale, unde proprietarii de telefoane inteligente au acces la medicii şi la terapeuţi prin simpla atingere a unui buton!”, spune un jurnalist BBC, care prezintă cea mai nouă aplicaţie medicală.

Joy a fost fondată de Danny Freed după ce unul dintre cei mai buni prieteni s-a sinucis. „M-am gândit că trebuie să existe o modalitate prin care tehnologia poate ajuta oamenii ce se luptă cu sănătatea lor mintală”, a declarat acesta.

Tânărul ţine să precizeze că Joy încurajează oamenii să „se deschidă” în ceea ce priveşte sentimentele şi problemele lor psihice, sentimentale etc. şi oferă în schimb sfaturi, tehnici şi exerciţii relevante. Dar cum ştim dacă funcţionează? În acest sens Freed nu îi aduce prea multe laude. „Joy nu este un instrument de diagnostic, ci mai mult un prieten sau un psiholog”, spune acesta. Însă, recent, Freed a recrutat un doctorand specialist în psihologia consilierii, „un expert în tulburările de dispoziţie, cu o pregătire clinică în furnizarea de terapii cu adolescenţii şi adulţii tineri”.

 

Citeste mai multe detalii pe businessmagazin.ro:

http://www.businessmagazin.ro/arta-si-societate/lifestyle/doctorul-care-poate-fi-mereu-la-dispozitia-ta-prin-atingerea-unui-buton-16631615

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.