Trifoiul antiinflamator, decongestiv, fortifiant tonic și calmant al durerilor de stomac

În tradiţia populară, din flori de trifoi alb se făcea un ceai pentru durerile de stomac. Planta întreagă se folosea contra leucoreei. Se mai punea în bai pentru copiii slabi, ca să se întărească.

 Trifoiul alb conţine saponozide, flavonoizi, ulei volatil, substanţe minerale. Plantă este tonic, antiinflamator, decongestiv, fortifiant tonic, calmant al durerilor.
Se poate folosi la următoarele afecţiuni: convalescenţă, dureri gastro-intestinale, gripă, leucoree, răceli. Se folosesc doar florile, două linguriţe de plantă mărunţita se vor pune în 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Trifoiul roşu, e o plantă furajera, dar ceaiul din tulpini florifere e bun contra tuşei. Se mai foloseşte la sate la băi contra reumatismului.

Florile conţin saponozide, flavonoizi, ulei volatil, proteine, albumina, grăsimi, caroten, celuloză, substanţe minerale, vitaminele: A, C, D. Planta e recomandată ca agent antiinfecţios antitusiv, antimicotic, antiasmatic, antireumatic, antianemic, emolient antiinflamator, diuretic.

Se poate folosi foarte bine şi la urticarie şi alergii, elimina crizele de astm, ajuta la durerile reumatice, înlătura colicile. Curăţă organismul de toxine, fiind util în guta, spondiloza, reumatism.

Pentru afecţiunile interne…

Continuarea pe efemeride.ro:

https://www.efemeride.ro/trifoiul-antiinflamator-decongestiv-fortifiant-tonic-si-calmant-al-durerilor-de-stomac

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.