Moment unic fotografiat: o leoaică alăptează un pui de leopard

Un vizitator al zonei de conservare Ngorongoro din Tanzania a surprins recent un moment cu adevărat unic: o leoaică care alăptează un pui de leopard, informează BBC News.

Momentul, unic potrivit specialiștilor, a fost imortalizat de Joop Van Der Linde, un oaspete la Ndutu Safari Lodge din zona de conservare amintită.

Leoaica de cinci ani, denumită Nosikitok, are la gât guler GPS montat de Kope Lion, un ONG dedicat protecției faunei sălbatice, și a născut trei pui în jurul datei de 27-28 iunie, potrivit Agerpres.

“Știm că există cazuri în care leoaicele adoptă puii altor lei, însă acest caz este fără precedent. Nu cunosc nici un alt caz — la felinele mari — unde o specie adoptă sau îngrijește puiul unei alte specii”, a explicat Luke Hunter, președintele Panthera, o organizație la nivel internațional dedicată protecției felinelor care trăiesc în sălbăticie, care sprijină Kope Lion.

Majoritatea leoaicelor ar ucide în mod normal un pui de leopard dacă ar vedea unul, considerându-l un al prădător.

Citeste mai multe pe digi24.ro:

http://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/moment-unic-fotografiat-o-leoaica-alapteaza-un-pui-de-leopard-760909

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.