Cluj-Napoca: Expozitie cu jocuri pe calculator, create de copii

Cluj-Napoca a gazduit o expozitie de jocuri pe calculator, create de copii, realizata pe baza unui proiect-pilot, care s-a desfasurat in colaborare cu companii de IT. Evenimentul a fost dedicat elevilor de clasa a IV-a.

Elevii au participat la un proiect, in cadrul caruia au fost nevoiti sa creeze jocuri pe calculator, cu ajutorul unui limbaj de programare, conceput special pentru copii. Acesta ii ajuta pe elevi sa inteleaga mai bine cum functioneaza un calculator.

“Este un proiect-pilot care a pornit din dorinta noastra de a face ceva mai extins si mai de lunga durata, pentru ca pana acum am avut proiecte mai mici, de cate o saptamana. Am observat o mare deschidere din partea celor care lucreaza in companiile IT din Cluj si ne-am gandit sa facem ceva ca elevii sa ramana cu mai multe cunostinte, sa apuce sa si exerseze”, a explicat Oana Ceherean, managerul proiectului si al asociatiei “Cartea Daliei”, care a derulat proiectul, noteaza agerpres.ro.

Proiectul s-a derulat in cinci scoli. Fiecare companie de IT a “adoptat” o scoala, iar voluntarii companiei i-au invatat pe cei mici limbajul de programare Scratch, dezvoltat de universitatea MIT din America. Programul este special creat pentru copii si se foloseste de imagini pentru a-i determina pe acestia sa inteleaga mai usor anumite concepte.

Organizatorii si-au dorit ca, prin acest proiect sa aduca o schimbare in sistemul romanesc de invatamant, care nu prevede ore de informatica pentru clasele primare. Activitatile s-au desfasurat in laboratoarele de informatica, cu ajutorul unui manual creat de cercetatori de la Universitatea Harvard.

“Nu am vrut sa scoatem elevii din scoala, pentru ca am vrut sa ii incurajam sa mearga la scoala si sa vada ca la scoala se intampla lucruri care nu sunt neaparat plictisitoare. Am gasit mare deschidere si la directori, pentru ca in clasele primare nu se face informatica”, a mai spus Oana Ceherean.

Citeste mai multe pe 9am.ro:

http://www.9am.ro/stiri/Social/306754/cluj-napoca-expozitie-cu-jocuri-pe-calculator-create-de-copii.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.