Recomandări MS către populaţie pe caniculă

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei, în această perioadă cu temperaturi foarte ridicate, pentru prevenirea incidentelor, să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00, să consume zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide fără să aştepte apariţia senzaţiei de sete, să evite consumul alimentelor uşor perisabile şi al băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii solicită serviciilor de ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.

În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Potrivit medicilor, este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

Medicii sfătuiesc populaţia să consume fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. De asemenea, o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

Medicii mai recomandă, pe timpul caniculei, consumul de alimente proaspete din magazinele care dispun de instalaţii frigorifice funcţionale de păstrare a alimentelor. şi evitarea consumului unor alimente uşor perisabile.

“Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice. Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise”, se arată în comunicatul MS dat publicităţii miercuri seară.

Totodată, MS recomandă să fie evitate activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, gradinărit etc) şi grija sporită faţă de copii, vârstnici şi persoane cu dizabilităţi, cărora să li se dea în mod regulat lichide, chiar dacă nu le cer.

Citeste mai multe pe jurnalulph.ro:

http://jurnalulph.ro/national/37005-recomandari-ms-catre-populatie-pe-canicula.html

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.