Am fost… suntem români – Ioana Nicolaie

Ioana Nicolaie (n. 1 iunie 1974, Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud) este o scriitoare din România.

După absolvirea liceului “George Coșbuc” din Năsăud a devenit studentă la Facultatea de Litere a Universității din București, pe care a absolvit-o în anul 1997. În 1998 a terminat cursurile de masterat ale aceleiași facultăți. După absolvire a lucrat în presă și în domeniul editorial ( a colaborat ca redactor la editurile Casa Radio, Polirom și Paralela 45). Este profesoară de literatură și predă scriere creativă. Ține ateliere de creativitate pentru copii. Vreme de doi ani a moderat Campionatul poveștilor la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Este membră a Uniunii Scriitorilor și a PEN România.

Volume publicate

A debutat editorial cu volumul de versuri Poză retușată, Editura Cartea Românească, 2000, în urma unui concurs de debut.

A fost inclusă (cu numele Ioana Vlașin) în volumul colectiv Ferestre 98, Editura Aristarc, 1998 și în volumul experimental “40238 Tescani”, Editura Image, 1999, ambele nominalizate pentru premiile ASPRO. A apărut și în antologia Generația 2000, Editura Pontica 2004.

  • Nordul (Editura Paralela 45, 2002). Volumul a fost nominalizat pentru premiul ASPRO;
  • Credința (Editura Paralela 45, 2003). Volumul a fost nominalizat la Premiile Asociației Scriitorilor din București;
  • Cerul din burtă (Editura Paralela 45, 2005). Nominalizat la Eastern EuropeanLiterature Award, premiu dat de Bank Austria Creditanstalt și KulturKontakt Austria în cooperare cu Wiesser Verlag; Ediția a doua a apărut la Polirom în 2010;
  • A scris textul albumului București, metropolă europeană, Editura Noi Media Print, 2005;

Citeste continuarea pe :

https://ro.wikipedia.org/wiki/Ioana_Nicolaie

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.