Ce mare companie din România cucerește America

Începând cu  2001, compania a ajuns pe piața din America, iar din acel moment, zilnic, mii de containere cu marfă românească pleacă din portul Constanţa către toate colţurile lumii.

Potrivit Capital, proprietarul fabricii a povestit cum a început să prindă contur această afacere.

Operele de artă“ care ies de pe uşa fabricii dintr-o comună din Dâmboviţa au cucerit America. Peste 50 de magazine din oraşe precum New York, Los Angeles, Boston, Miami ori Chicago vând cu mândrie aceste „bijuterii“ din lemn, 90% din producţie fiind axată pe mobilier pentru camerele copiilor. Iar părinţii americani cheltuiesc 3,5 milioane de euro anual pe mobila produsă la noi, sub brandul Romina Furniture.

Acesta a achiziționat un teren de 3 hectare, cu tot cu hale, în localitatea Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa, a făcut un împrumut de1,5 milioane de dolari și a  ănceput treaba cu 20 de angajați.

Astăzi, fabrica are 100 de angajaţi care finisează, asamblează şi vopsesc mii de corpuri de mobilier care se livrează în toată lumea. În 2006, omul de afaceri a deschis un punct de lucru în SUA, unde are cinci angajaţi. „Am şi înregistrat brandul peste Ocean. Romina Furniture e marcă înregistrată în America“, a explicat acesta.

Citeste mai multe detalii pe bugetul.ro:

Au tras lozul ce mare! Ce mare companie din România cucerește America

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.