Cireşele amare, super-fructele verii

Apreciate nu doar pentru gustul lor, ci şi pentru conţinutul bogat de vitamine şi minerale, cireşele amare se numără printre fructele cu nivelul cel mai ridicat de antioxidanţi. Spre deosebire de cireşele dulci, cele amare sunt mici şi cu gust amărui acrişor.

Considerate super-fructe, datorită multitudinii de nutrienţi, cireşele conţin peste 70% apă, restul de 30% fiind format din: complexul de vitamine B (B1, B2, B6), vitaminele A, C, E si PP; minerale şi oligoelemente precum: fier, potasiu (220 mg%), calciu, fosfor, magneziu, cupru, zinc, cobalt. Mai conţin albumină, hidraţi de carbon şi fibre alimentare.

Pentru efectele  lor terapeutice sunt folosite şi ca adjuvant în cazul unor boli degenerative, bolilor cardiace sau vasculare.
Conform American Chemical Society, consumul a 20 de cireşe amare pe zi oferă acelaşi efect asupra durerii care se poate obţine după administrarea unei aspirine sau a unui nurofen.

Fie că le consumăm proaspete, sub formă de sirop sau de dulceaţă, acestea sunt adevărate medicamente pentru organismul uman. Sucul de cireşe amare si cireşele amare uscate au chiar mai mulţi antioxidanţi decât coacăzele şi sunt mai puternice decât vitamina E.

Conţinutul de anticianine este dat de culoarea închisă a fructului, iar în coaja cireşelor se află ce mai mare cantitate de antioxidanţi.

Cireşele amare sunt, de asemenea, singura sursă naturală de melatonină – substanţă eliberată şi în organismul uman de către glanda pineală, care induce o stare de relaxare şi un somn odihnitor, profund regenerant.

Doctor Russell J. Reiter, neurolog la Centrul pentru Sănătate şi Ştiinţă, din cadrul Universităţii din Texas, din San Antonio, a descoperit pentru prima dată existenţa melatoninei în cireşe.

O cură cu cireşe amare consumate sub formă de fructe, suc ori cu sirop natural este de natură să îmbunătăţească semnificativ somnul, făcându-ne să adormim mai uşor, eliminând gradat trezirile nocturne sau somnul agitat.

Cele mai cunoscute soiuri de cireşe amare cultivate la noi sunt: Amar de Maxut (din acest soi se face cea mai bună dulceaţă de cireşe), Amar de Galata Silva şi Amara.
Verdictul terapeuţilor este clar: delicioasele fructe roşii sunt un adevărat medicament care poate fi de ajutor în câteva zeci de boli grave.

Cireşele amare sunt un excelent remediu pentru tratarea:

Citeste continuarea pe csid.ro:

http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/ciresele-amare-super-fructele-verii-15422275/

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.