Încă o deltă între blocuri. Păsări și animale sălbatice și-au făcut casă aici

La începutul acestei luni a intrat în atenția publică un loc aproape sălbăticit în totalitate, deși se află la doar câțiva kilometri de centrul Bucureștiului.

Este vorba despre Parcul Sticlăriei din Sectorul 2, care a devenit habitat pentru numeroase specii de păsări și animale mici. Se vorbește tot mai insistent de o a doua deltă a Capitalei, după cea din Văcărești. Aici, în urmă cu patru decenii, comuniștii au construit alei în jurul ochiurilor de apă.

Au fost montate chiar și felinare și bănci. Era gândit ca un loc de relaxare pentru muncitorii de la fabrica de sticlă din Pantelimon. De aceea a și fost botezat Parcul Sticlăriei.

După Revoluția din 1989, terenul a fost revendicat. Primarii l-au abandonat, iar oamenii din jur s-au luat la întrecere cu natura aruncând munți de gunoaie.

Judecătorii au decis să dea parcul în administrarea primăriei. Șefii ADP Sector 2 au spus, pentru Digi24, că într-o săptămână au scos în jur de 200 de mașini de gunoi și ar mai fi nevoie de încă atâtea pentru a curăța locul.

Una dintre intențiile primăriei este ca în acest loc doar să se igienizeze și să nu se intervină prea mult, pentru a fi transformat într-un parc ecologic.

Continuarea pe greatnews.ro:

Încă o deltă între blocuri. Păsări și animale sălbatice și-au făcut casă aici

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.