Cuiburile de microbi din casa ta

Buretele și laveta pentru spălat vase sunt în topul obiectelor “murdare”. Cercetătorii americani susţin că un burete poate avea de 200.000 de ori mai multe bacterii decât vasul de toaletă! De aceea, schimbaţi-l măcar o dată la 3 săptămâni, în funcţie de cât de mult îl folosiţi.

Tot la 3 săptămâni ar trebui schimbat şi buretele sau lufa de baie, care conţine o mulţime de celule moarte, hrană ideală pentru microorganisme.

Periuţa de dinţi, pericol pentru sănătate

Adevăratul pericol pentru sănătate stă însă în periuţa de dinţi. Gândiţi-va că microbii ajung în cavitatea bucală și apoi în tot organismul. De aceea, este recomandat să o schimbaţi o dată la 3 luni sau chiar mai des. Studiile arată însă că un român păstreză aceeaşi periuţă timp de aproximativ un an şi jumătate.

Pernele, pline cu piele moartă şi bacterii

Trecem la pernă. Atunci când este veche, o treime din greutatea ei poate fi formată din piele moartă, bacterii şi chiar gâze. Din aceasta cauză pot aparea probleme respiratorii și chiar alergii. De aceea medicii recomandă să spălăm pernele la temperaturi înalte şi să le schimbăm o dată la 2-3 ani.

Fardurile şi pensulele, cuiburi pentru microbi

Citeste mai multe pe digi24.ro:

http://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/viata-sanatoasa/cuiburile-de-microbi-din-casa-ta-728390

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.