Facebook a fost amendată cu 150.000 de euro în Franţa pentru că nu a protejat datele utilizatorilor

Facebook a fost amendată în Franţa cu 150.000 de euro, suma maximă permisă de lege, pentru că nu a împiedicat ca datele utilizatorilor să fie folosite de furnizorii de publicitate, transmite Reuters, citată de News.ro.

Autoritatea pentru protecţia datelor a anunţat că amenda impusă Facebook Inc şi Facebook Ireland pace parte dintr-o investigaţie europeană care are loc şi în Belgia, Olanda, Spania şi Germania, referitoare la practicile Facebook, potrivit News.ro.

Amenda de 150.000 de euro este mică pentru o companie ca Facebook, care obţine venituri trimestriale de circa 8 miliarde de dolari şi are o capitalizare de aproximativ 435 de miliarde de dolari, dar este nivelul maxim pe care îl putea impune agenţia când a început investigaţia.

În prezent, instituţia poate impune amenzi de până la 3 milioane de euro, după adoptarea unei noi legi în Franţa, în octombrie 2016.

În 2016, autoritatea de reglementare a dat un termen limită Facebook pentru a nu mai urmări activităţile pe internet ale utilizatorilor fără consimţământul acestora şi a ordonat operatorului reţelei de socializare să oprească unele transferuri de date personale în Statele Unite.

Facebook a argumentat că autoritatea de protecţie a datelor din Irlanda este instituţia competentă să formuleze astfel de ordine, întrucât sediul european al companiei este la Dublin.

Citeste continuarea pe economica.net:

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.