Prima acţiune de împădurire din 2017. 300 de voluntari vor planta 5.000 de copaci la Siliştea Gumeşti

5.000 de puieţi forestieri vor fi plantaţi pe o suprafaţă de 1 hectar, pe 25 martie, la Siliştea-Gumeşti, în judeţul Teleorman, fiind prima acţiune de împădurire din acest an demarată de cei de la “Plantăm fapte bune în România”, care lansează o nouă mobilizare civică în masă pentru a creşte suprafaţa împădurită a României. 300 de voluntari vor planta specii de stejar, frasin de câmp, arţar, jugastru şi ulm de câmp sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”.

„Continuăm acţiunea la Silistea-Gumeşti unde ne-am propus să creăm o perdea de protecţie atât a malului parâului Câinelui, cât şi a unei bune părţi din localitate, perdea ce se va întinde pe câteva hectare. În 25 martie, în jur de 300 de voluntari vor avea bucuria plantării în locul unde s-a născut şi a copilărit marele romancier Marin Preda”, susţine Viorel Lăcătuş, vicepreşedintele “Plantăm fapte bune în România”, în cadrul unui comunicat de presă.

Acţiunea reprezintă o continuare a plantării începute în toamna lui 2016, când 7.500 de puieţi forestieri au fost plantaţi pe o suprafaţă de 1,5 hectare.

Următoarea mobilizare civică va fi în toamnă, programată în 18 noiembrie în care sunt vizate 15 judeţe.

Gândul a lansat campania “România, treci pe verde!”, un demers care îşi propune să treacă de graniţele formale ale jurnalismului şi să scoată românii din casă, unindu-i într-o comunitate căreia îi pasă de viitorul său.

Citeste mai mult pe gandul.info:

http://www.gandul.info/romania-treci-pe-verde/prima-actiune-de-impadurire-din-2017-300-de-voluntari-vor-planta-5-000-de-copaci-la-silistea-gumesti-16197221

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.