Ziua mondială a somnului

Ziua mondială a somnului este marcată, anual, în ziua de vineri a celei de-a doua săptămâni întregi a lunii martie, ceea ce în 2016 înseamnă 18 martie. Este o inițiativă a Asociației Mondiale a Medicinii Somnului, cu scopul de a atrage atenția asupra impactului pe care tulburările de somn îl au atât asupra individului, cât și asupra societății. Sunt promovate metode preventive care ne pot feri de problemele legate de somn și variante de tratament care să vindece sau măcar să trateze acest gen de afecțiuni.

Tema Zilei mondiale a somnului din 2016 este ”Somnul bun este un vis ce poate fi atins”. Conform http://www.worldsleepday.org/, un somn bun este definit de trei factori: durată, care trebuie să îi permită persoanei să se odihnească suficient în timpul somnului și să fie alert a doua zi; continuitate, adică somn neîntrerupt; profunzime, altfel încât să înlesnească refacerea fizică și psihică.

Manifestările din 2015 dedicate acestei zile, sub sloganul ”un somn corect înseamnă sănătate și fericire”, au avut loc în nu mai puțin de 75 de țări, informeaza Agerpres.

Citeste continuarea pe agerpres.ro:

https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2016/03/18/ziua-mondiala-a-somnului-07-20-46

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.