Vinul din mure, afacerea de succes lansată de o familie din România

O familie din localitatea Ţicleni din județul Gorj produce un vin unic în România, din mure, relatează adevarul.ro.

Familia Burtea deţine o plantaţie de mure şi zmeură care s-a întins inițial pe un hectar și care a ajuns acum la 5 hectare. Afacerea este condusă de tânărul Ionel Burtea, care are 21 de ani și este student la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti.

Afacerea a fost lansată în anul 2015, după ce membrii familiei au constatat că cea mai mare parte din fructele de pădure de pe piaţa din România sunt aduse din import.

În 2016, producţia a ajuns la două tone, iar cea mai parte din fructe a fost vândută în hypermarketul Carrefour din Târgu-Jiu. O mică parte din mure a fost folosită pentru a produce vin.

Vinul din mure a cunoscut un mare succes, în doar o lună familia Burtea reușind să vândă sute de sticle.

„Am realizat o cantitate mică de vin din mure, mai mult de test. Am găsit o reţetă tradiţională. Feedback-ul a fost foarte pozitiv din partea clienţilor. Este un vin deosebit. Se foloseşte aceeaşi metodă ca la vinul din struguri, dar la mure fermentaţia durează mai mult, 45 de zile. Este un gust dulce-acrişor cu un nivel al alcoolului de 12%. E nevoie de mare atenţie, pentru că partea de fermentare nu trebuie să intre în contact cu aerul. E nevoie de o temperatură constantă, de cel mult 24 de grade”, a explicat Ionel Burtea pentru adevarul.ro.

„Vinul a avut cel mai mare succes la partea feminină. Am vândut în jur de 200 de sticle, în mai puţin de o lună. Ne propunem ca 25% din producţia de mure din acest an să fie transformată în vin“, a mai explicat el.

Mai multe detalii pe greatnews.ro:

http://greatnews.ro/vin-din-mure-ionel-burtea/

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.