Încep înscrierile în clasa pregătitoare. Care este data limită

Înscrierile copiilor în clasa pregătitoare în anul şcolar 2017-208 încep luni iar părinţii pot vizita şcolile şi pot vorbi cu învăţătoarele în Ziua porţilor deschise, care va fi organizată de şcoli până în 2 martie.
În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2017 inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.
Prima etapă de completare şi depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar începe în 27 februarie şi se încheie în 16 martie. A doua etapă de înscriere va avea loc între 24 şi 30 martie, potrivit Ministerului Educaţiei. Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor va avea loc în perioada 22 februarie – 14 martie, sub coordonarea centrelor de resurse şi asistenţă educaţională.
Fiecare unitate de învăţământ în care sunt clase pregătitoare este obligată să organizeze Ziua porţilor deschise, până în 2 martie, pentru părinţii care vor să viziteze spaţiile şcolare şi să discute cu cadrele didactice. Învăţământul primar este obligatoriu şi cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV. Numărul de locuri alocate, prin cifra de şcolarizare, pentru clasa pregătitoare în învăţământul de stat este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, asigurându-se, astfel, şcolarizarea tuturor copiilor.

Citeste continuarea pe vocea.biz:

https://vocea.biz/social/2017/feb/27/incep-inscrierile-in-clasa-pregatitoare-care-este-data-limita/

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.