Ce este, de fapt, RAMBUTANUL, fructul bizar care se găseşte şi în România

Rambutanul este un fruct originar din Malaezia a cărui coajă este acoperită de spini moi, ceea ce îl face să semene cu un arici. Este unul din fructele preferate ale locuitorilor din Asia de Sud-Est, şi cu siguranţă se va integra pe lista ta de preferinţe dacă îl guşti.

Acest fruct exotic este foarte bogat în vitamina C, conţinutul este zemos iar gustul este unul dulce-acrişor. De asemenea, este foarte slab caloric – are doar 82 kcal/100g.

Fructele de rambutan au nevoie de 90 de zile pentru a se coace. În anumite perioade din an, atunci cînd condiţiile meteo sunt extrem de favorabile, fructele se coc în numai cinci zile. Înainte de a fi culese, acestea au în jur de 5-6 centimetri.

Cum să-l alegi?

La raioanele cu fructe exotice de la supermarketuri, uită-te după rambutanii de culoare roşiatică, cu spini de culoare verzuie. Cele mai proaspete fructe sunt cele care nu au pete negre pe spinii de culoare verzuie.

Citeste continuarea pe realitatea.net:

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.