Google și Bing vor ascunde site-urile care piratează filme, muzică și meciuri

Internauții care caută să vadă online meciuri de fotbal și filme sau vor să descarce muzică ilegal vor întâmpina probleme în găsirea acestora deoarece motoarele de căutare Google și Bing au anunțat că le vor ascunde, iar acestea nu vor mai apărea în rezultatele căutărilor, scrie EvoNews.com.

Google este deținut de către holdingul Alphabet, iar Bing este proprietatea Microsoft. Cei doi giganți au semnat un cod voluntar de bune practici prin care se angajează să prevină vizitarea de către utilizatorii de internet a site-urilor cu conținut ilegal.

Pe lângă transmisiile de meciuri și site-urile cu filme, sunt vizate și cărțile digitale sau muzica. Codul va fi implementat inițial în Marea Britanie, potrivit The Guardian.

Operatorii motoarelor de căutare, în special Google, au fost deseori criticați de către organizațiile profesionale ale celor care dețin drepturile intelectuale. Spre exemplu, Google a avut procese cu breasla scriitorilor, după ce a decis să scaneze toate cărțile publicate până acum pentru a constitui o imensă bibliotecă digitală. De asemenea, site-ul YouTube – care este tot proprietatea Google – a fost deseori criticat de industria muzicală pentru copierea de videoclipuri sau coloane sonore.

Citeste continuarea pe vocea.biz:

https://vocea.biz/itc/2017/feb/20/google-si-bing-vor-ascunde-site-urile-care-pirateaza-filme-muzica-si-meciuri/

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.