Creştere cu 292% a cazurilor de dopaj în România, după ce WADA a introdus Meldonium pe lista substanţelor interzise

Conform raportului de activitate al Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD), în 2016 au existat 38 de cazuri de încălcări ale reglementărilor anti-doping în sportul românesc. Această cifră reprezintă un adevărat record negativ! Creşterea a fost cu 40% faţă de 2012, precedentul an în care au avut loc Jocuri Olimpice, şi cu 292% faţă de anul 2015!

2016 va rămâne ca fiind cel mai negru din istoria sportului românesc în ultimii 50 de ani. Rezultatele de la Jocurile Olimpice de la Rio au fost cele mai slabe din 1952 – apropo, de la ediţia din Brazilia au trecut aproximativ 6 luni, dar în sportul românesc nu s-a întâmplat nimic încurajator de atunci -, dar în acelaşi timp numărul sportivilor care au fost prinşi în ”offside” a crescut spectaculos. Am avut, de fapt, anul cu cele mai multe cazuri de dopaj.

9 cazuri au fost închise fără ca sportivii să fie sancţionaţi pentru dopaj

”În anul 2016 au fost gestionate 48 de cazuri de încălcări ale reglementărilor anti-doping analitice în care au fost implicaţi 43 de sportivi şi 4 persoane din cadrul personalului asistent al acestora. Din acestea, doar 39 de cazuri s-au dovedit a fi încălcări ale reglementărilor anti-doping”, se arată în raportul ANAD. Dintre acestea, 38 de cazuri au descioperite în 2016, iar unul în 2015 şi finalizat în anul 2016.

”9 cazuri au fost închise fără ca sportivii să fie sancţionaţi pentru dopaj. Aceste 9 cazuri care s-au dovedit a nu fi încălcări ale reglementărilor anti-doping au apărut ca urmare a depistării în proba sportivilor a substanţei interzise Meldonium, substanţă care a fosy inclusă pe Lista interzisă începând cu 1 anuarie 2016. Concentraţiile Meldoniumului din problele sportivilor raportate la data recoltării, conform studiului de excreâie efectuat ulterior de către WADA indicau o posibilă utilizare în 2015. Această ipoteză coroborată cu lipsa altor dovezi care să arate că sportivii nu se fac vinovaţi de încălcarea reglementărilor anti-doping. Aceste cazuri au fost gestionate atât de ANAD (2 cazuri), cât şi de Comisia de Audiere a sportivilor a şi a personalului asistent al sportivilor (7 cazuri)”, susţine ANAD.

Citeste continuarea pe prosport.ro:

http://www.prosport.ro/alte-sporturi/exclusiv-2016-anul-negru-al-sportului-romanesc-crestere-cu-292-a-cazurilor-de-dopaj-in-romania-dupa-ce-wada-a-introdus-meldonium-pe-lista-substantelor-interzise-cifrele-dezastrului-16155133

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.