Românii nu fac economii. Jumătate din populaţie nu are niciun ban pus de-o parte

Aproape jumătate dintre români, 45 la sută, nu au niciun fel de economii, în timp ce rata europeană este de doar 29%.

Potrivit unui sondaj făcut de Ipsos pentru grupul bancar olandez ING în 15 ţări, un număr foarte mare de români nu dispune de niciun fel de economii. Românii stau cel mai prost la acest capitol.

La sondaj au participat aproape 15.000 de oameni din Austria, Belgia, România, Cehia, Franţa, Germania, Luxemburg, Italia, Polonia, Olanda, Spania, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii şi Australia

Nici germanii nu se descurcă prea bine în ceea ce priveşte economiile, cu 34% dintre cetăţeni fără rezerve financiare, în timp în Top 5 sunt şi Turcia (33 la sută), Polonia (29%), Cehia şi Italia (27%)

Majoritatea românilor care au reuşit să economisească deţin în cont doar echivalentul a trei salarii lunare sau chiar mai puţin.

În ceea ce priveşte datoriile, 57% dintre români sunt îndatoraţi, faţă de 55% în 2016. Mulţi dintre ei au apelat la credite (28%), în timp ce 22% au datorii la cardurile de credit.

Preluare articol de pe jurnalulph.ro:

http://jurnalulph.ro/business/34154-romanii-nu-fac-economii-jumatate-din-populatie-nu-are-niciun-ban-pus-de-o-parte.html

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.