8 întrebări și răspunsuri utile pentru toți cei care au o imprimantă acasă

Imprimanta a ajuns încet-încet un obiect de mare ajutor și acasă, nu numai la birou. Unii își printează rețetele, alții – pozele, părinții le tipăresc copiilor planșe de lucru sau desene de colorat și mai sunt și cei care vor să aibă și pe hârtie schițe pentru diverse proiecte de bricolaj în casă și grădină. Și, cu siguranță, nu am epuizat motivele pentru care o imprimante chiar prinde bine.

Însă, odată ce ai imprimanta, credem că ți-ar fi utile și o serie de trucuri pentru a o întreține ieftin și pentru a o menține în bună stare de funcționare. Noi am strâns opt întrebări frecvente și, cu ajutorul specialiștilor, am găsit și răspunsurile potrivite.

Din start, vă recomandăm să folosiți astfel de cartușe și tonere de calitate.

Întrebarea 1: Folosesc imprimanta de scurt timp. Cum știu când se impune o schimbare a cartușului?
Răspuns: În primul rând, schimbarea unui cartuş inkjet golit nu ar trebui amânată. Utilizarea unei imprimante cu cartuș aproape gol nu numai că va duce la pagini printate foarte prost, dar poate fi și cauza deteriorării permanente a duzelor capului de scriere, prin supraîncălzirea lor și înfundarea cu cerneală uscată.

Întrebarea 2: Cum se înlocuiește, pe pași, un cartuș de imprimantă?
Răspuns: În primul rând verificați că imprimanta e în funcțiune, este conectată la PC şi alimentată cu hârtie. Cartuşul trebuie înlocuit în momentul în care este afișat mesajul pe imprimantă sau atunci când constatați scăderea semnificatiă a calității imprimării (culorile sunt fade sau nu se regăsesc).

Iată și pașii pentru a înlocui corect un cartuș:

1. Vechiul cartuş trebuie scos din imprimantă;
2. Comparaţi codul de pe vechiul cartuş (afișat într-un loc vizibil pe eticheta cartuşului), cu codul de pe noul cartuş (ce se regăsește pe ambalaj);
3. Instalaţi cartuşul nou – Scoateţi cartuşul din cutie. Aici veți găsi instrucţiunile de instalare a cartuşului. Practic, trebuie să urmați în sens invers procesul de demontare a cartușului de la pasul 1;
4. Verificaţi cartuşul – imprimantele efectuează de regula automat un ciclu de mentenanţă care constă în amorsarea cernelii, a tonerului, curăţarea şi calibrarea sistemului de imprimare. La finalul procesului imprimanta va scoate o pagină de test.

Întrebarea 3: Cum poți să reîncarci un cartuș de imprimantă?
Răspuns: Va trebui să urmezi instrucțiunile kit-ului de reîncărcare, iar acest lucru presupune umplerea seringii iar apoi injectarea ei printr-un orificiu special al cartuşului cu cerneală. Operaţiunea nu este deloc complicată, iar majoritatea kit-urilor oferă și instrucțiuni de utilizare în format tipărit. În cazul în care efectuezi pentru prima dată această operaţiune este posibil să nu faci totul ca la carte (te poti murdări cu cerneală sau poți stropi obiectele din jur). Cartuşul color este un pic mai dificil de realimentat, deoarece va trebui să-ţi dea seama care sunt orificiile pentru culoarea galbenă, roșie și albastră.

Întrebarea 4: De câte ori poți reîncărca un cartuș?
Răspuns: Cel negru se poate reîncarca de maximum 40 de ori, iar cel color de maximum 10 ori. Intensitatea utilizării cartușelor (dacă un cartuș este folosit frecvent – tipăriți multe pagini în fiecare zi, de exemplu -, atunci va permite un număr de încărcări mai mare. Și calitatea cernelii utilizate influențează numărul de încărcări posibile. așa că e bine să folosiți mereu sau foarte des doar produse originale.

Întrebarea 5: Ce este mai ieftin: un cartuș nou sau reumplerea cartușului?
Răspuns: Reumplerea unui cartuş cu ajutorul kit-ului este o soluție mult mai ieftină decât achiziţionarea unui cartuş nou. Acest lucru se aplică la aproape orice imprimantă indiferent de producător sau preţul iniţial al imprimantei.

Întrebarea 6: Cum prelungim durata de viață a unui cartuș?
Răspuns: După golire, cartusul trebuie încărcat imediat (pentru ca cerneala să nu se usuce pe duze și să grăbească înfundarea acestora). Este recomandat să tipăriți 1-2 pagini/săptămână pentru a evita astfel depunerile.

Citeste continuarea pe greatnews.ro:

http://greatnews.ro/8-intrebari-si-raspunsuri-utile-pentru-toti-cei-care-au-o-imprimanta-acasa/

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.