Substanța cancerigenă care se găsește în toate locuințele din România

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj arată că un gaz radioactiv se găsește în România în cantități mult mai mari decât în restul Europei.

Este vorba de Radon, un gaz radioactiv provenit din dezintegrarea radiului, care, la rândul său, provine din dezintegrarea uraniului.

Radonul este un gaz periculos, care provoacă moartea a sute de mii de oameni în fiecare an, provocând cancerul la plămâni. Această substanță se găsește în sol, roci și apă.

Studiul realizat de cercetătorii clujeni, în cadrul căruia s-au realizat peste 5.000 de măsurători, acoperind aproape jumătate din harta României, arată că media României la poluarea cu radon este de 176 de Becquereli/metru cub, în timp de media europeană este de 98 Bq/m3.

Cele mai mari concentrații au fost găsite în clădiri publice, cât și în peșterile Urșilor, Polovragi și Muierii. Radonul se infiltrează în case prin structura de rezistență. Pentru scăderea nivelului acestui gaz, cea mai simplă soluţie este aerisirea.

Citeste continuarea pe greatnews.ro:

http://greatnews.ro/substanta-cancerigena-care-se-gaseste-in-toate-locuintele-din-romania/

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.