Soluţii pentru eliminarea mirosului neplăcut din locuinţă

Cauze ale mirosului urât din locuinţă

Nici nu intri bine în casă şi te loveşte un miros greu de umezeală şi mucegai? Ai grijă, s-ar putea ca ţevile să fie ruginite şi fisurate pe undeva, iar apa care se prelinge sub masca de la chiuvetă să favorizeze apariţia mucegaiului pe mobilă. Cheamă un instalator şi cere-i să verifice dacă nu cumva ţevile sunt sparte. De asemenea, verifică şi scurgerile, care se pot înfunda cu păr, resturi de săpun, pastă de dinţi şi mizerie.

O altă sursă de miros neplăcut poate fi şi maşina de spălat care nu este aerisită corespunzător. După fiecare ciclu de spălare, nu închide uşa frontală, ci las-o deschisă, astfel încât apa rămasă pe margini să se evapore. În caz contrar, aceasta prinde miros greu de mucegai, care se împrăştie cu uşurinţă în celelalte camere, mai ales dacă obişnuieşti să laşi uşile deschise.

De asemenea, dacă laşi vasele nespălate în chiuvetă mai multe zile şi coşul de gunoi nu este acoperit, e foarte posibil să găseşti răspunsul la întrebarea „De unde vine mirosul neplăcut din casă?”. Fii atentă şi la fructele pe care îţi tot promiţi că o să le mănânci, dar de care nu te atingi cu săptămânile. Portocalele, merele şi perele mucegăiesc rapid, mai ales dacă sunt bine coapte.

O atenţie sporită trebuie acordată şi frigiderului, care poate emana mirosuri greu de suportat, mai ales dacă ai obiceiul să nu faci curăţenie în el periodic.

Obişnuieşti să fumezi în casă? Atunci să nu te mire că mirosul greu persistă, oricât ai aerisi şi parfuma locuinţa. Fumul se îmbibă peste tot, în pereţi, covoare, perdele şi chiar şi pe suprafaţa becurilor, în special dacă eşti fumător de cursă lungă. Renunţă la acest obicei! Este dezgustător, pentru că dă camerei un miros foarte greu de eliminat, dar şi nesănătos, atât pentru tine, cât şi pentru cei care fumează pasiv, inspirând fumul pe care îl elimini. Cu siguranţă ştii că fumatul este cauza principală a instalării cancerului pulmonar!

Citeste continuarea pe csid.ro:

http://www.csid.ro/health/sanatate/solutii-pentru-eliminarea-mirosului-neplacut-din-locuinta-16135058/

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.