O țară europeană vrea să devină primul stat fără fumători

Finlanda a dezvoltat un plan prin care speră ca până în 2040 să devină prima țară în care peste 98% din populație să refuze țigaretele clasice, pipă, trabuc, țigări electronice și să consume tutun prizat.

De altfel, în Finlanda este o rată destul de mare a celor care s-au lăsat de fumat în ultimii ani. Potrivit autorităților, această tendință se datorează unor măsuri precum interzicerea reclamelor la țigări, interzicerea expunerii pachetelor de țigări în magazine, dar și crearea unor spații în zone publice în care fumatul este interzis.

Și la suedezi s-a înregistrat o scădere a numărului fumătorilor. Doar 12,7% în rândul bărbaţilor şi 15,2% în rândul femeilor au fost fumători în anul 2013.

Rezultatul vine și după ce s-a promovat „snus-urile”, un produs sub forma unei pudre de tutun, care nu se fumează, ci se administrează oral.

În 2013, 16% dintre finlandezii cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani fumau zilnic, în timp ce în Marea Britanie procentul aferent aceleiaşi categorii de vârsta a fost de 19% în anul 2014.

Potrivit unor statistici prezentate de ministrul Sănătății în cadrul unei conferințe care a avut loc la Palatul Cotroceni, 42.000 de români mor, anual, din cauza fumatului și peste 50% dintre adolescenți cu vârste între 15 și 17 ani au fumat cel puțin o dată.

Citeste continuarea pe greatnews.ro:

http://greatnews.ro/o-tara-europeana-vrea-sa-devina-primul-stat-fara-fumatori/

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.