Deșertul din Alaska. Aici, lângă Cercul Polar, temperaturile pot ajunge, vara, și la peste 30 de grade Celsius

Parcul Național Kobuk din Alaska este unul dintre cele mai retrase parcuri naturale din lume. Situat la marginea cercului arctic, acest parc nu are drumuri care să ne ducă la el, singura modalitate de a ajunge aici este pe jos sau cu sania. Nu e de mirare faptul că este unul dintre cele mai puțin vizitate parcuri din sistemul național american. Zona include singura porțiune din Alaska în care se găsesc dune de nisip.

Parcul conține, nu una, ci trei dune de nisip active: Great Kobuk , Little Kobuk și Hunt Dunes, care acoperă împreună o suprafață de 80 kilometri pătrați de teren. Dunele au fost formate prin acțiunea de măcinare a ghețarilor și retragerea lacului Kobuk acum aproximativ 150.000 de ani.

Vânturile au „sculptat” nisipul, dunele se ridică la înălțimi de 20-30 de metri și sunt mărginite de pâlcuri de vegetație. Cu toate că sunt situate în apropiere de Cercul Polar, vara temperaturile pot urca aici până la 30 – 35 de grade Celsius. Restul parcului este traversat de râul Kobuk. O mare varietate de animale sălbatice se găsește în Valea Kobuk, inclusiv urși grizzly și negri, elani, vulpi și alte mamifere mici cu blană, lupi și numeroase păsări de apă.

Vezi foto pe cunoastelumea.ro:

http://www.cunoastelumea.ro/desertul-din-alaska-aici-langa-cercul-polar-temperaturile-pot-ajunge-vara-si-la-peste-30-de-grade-celsius-galerie-foto/

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.