Şapte curiozităţi pe care şoferii nu le ştiu despre maşinile lor

Când vine vorba de maşini, conducătorii auto au impresia că le ştiu pe toate. Ei bine, nu este deloc aşa. Pe internet a apărut un filmuleţ în care sunt prezentate mai multe lucruri pe care şoferii nu le ştiau despre maşinile lor. Până acum…

1. Ralph Teetor, inventatorul opţiunii “cruise control”, era orb.

2. În medie, un american petrece 38 de ore pe an în trafic. Oare cât petrece un bucureştean?

3. La noile modele de maşini se poate vedea pe ce parte e poziţionat rezervorul. În bord, există o mică săgeată care indică dacă e pe dreapta sau pe stânga.

4. Dacă geamurile îngheaţă, parchează maşina cu faţa către est. De acolo răsare soarele şi timpul care necesită dezgheţarea e mai mic.

5. Dacă vara e prea cald în maşină, deschide unul din geamuri şi mergi la uşa opusă. Apoi deschide şi închide această uşă de 10-12 ori pentru a realiza circulaţia aerului cald. Acesta va ieşi mai repede, iar temperatura va scădea cu aproximativ 10 grade.

6. Decât să mergi cu geamurile deschise, mai bine foloseşte aerul condiţionat. E mai puţin costisitor la drumurile lungi.

7. Nu-ţi umple până la refuz rezervorul cu combustibil. Opreşte-te la primul click pe care-l face pompa pentru a salva ceva bani. Nu ai nevoie de mai mult!

Vezi video pe jurnalulph.ro:

http://jurnalulph.ro/auto/33979-sapte-curiozitati-pe-care-soferii-nu-le-stiu-despre-masinile-lor.html

 

 

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.