Premiera filmului documentar ”The Hunt for Transylvanian Gold”, despre furtul brăţărilor de aur dacice

Muzeul Naţional de Istorie a României şi Kogainon Films vor prezenta în premieră, miercuri, 25 ianuarie 2017, de la ora 17:00, premiera filmului intitulat ”the hunt fo Transylvanian Gold”, un documentar care relatează povestea furturilor brăţărilor de aur dacice.

Documentarul va pune accentul pe investigaţia care a durat mai bine de un deceniu şi care a urmărit recuperarea brăţărilor de aur dacice vechi de 2.000 de ani. Această investigaţie a avut loc atât în Europa cât şi în America de Nord şi a fost coordonată de procurorul general al României, Augustin Lazăr, care la acea vreme era procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Acesta a descoperit că au fost găsite 24 de brăţări de aur de pe vremea dacilor în zona cetăţii Sarmizegetusei.

În deschiderea acestui eveniment vor vorbi Dan Dimăncescu – consulul onorific al României la Boston, Augustin Lazăr – procurorul general al României şi dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu – managerul MNIR.

Filmul are o durată de 50 de minute şi oferă informaţii interesante atât despre piaţa neagră a artefactelor, despre experţi în antichităţi şi vânători de comori, cât şi despre cele 13 brăţări recuperate şi suspecţii arestaţi.

Intrarea este liberă, în limita a 100 de locuri disponibile.

Vezi video pe descopera.ro:

http://www.descopera.ro/dnews/16093464-premiera-filmului-documentar-the-hunt-for-transylvanian-gold-despre-furtul-bratarilor-de-aur-dacice

 

 

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.