Germania legalizează cannabisul în scopuri medicale. La ce ajută acest drog

Bundestagul a adoptat un proiect de lege care le va permite medicilor să prescrie cannabis pacienţilor lor, recunoscând, astfel, beneficiile medicale ale acestui drog.

Medicii din Germania vor putea să prescrie cannabis pacienţilor, după ce joi deputaţii nemţi au votat în unanimitate proiectul de lege prin care sunt recunoscute beneficiile medicale ale acestui drog, potrivit Deutsche Welle.

„Oamenii care sunt grav bolnavi trebuie îngrijiţi cât mai bine cu puţinţă”, a explicat ministrul german al Sănătăţii, Hermann Groehe.

Cannabisul va putea fi folosit în cazul pacienţilor care suferă de boli grave pentru tratarea anumitor simptome precum durerea cronică, pierderea poftei de mâncare sau greaţa cauzată de chimioterapie. Aceste precizări sunt făcute în proiectul de lege. Acesta din urmă va intra în vigoare începând cu luna martie şi reclamă din partea furnizorilor de asigurări de sănătate suportarea costurilor cannabisului folosit în scop terapeutic.

În ciuda acestei reglementări, folosirea în scopuri recreative a cannabisului rămâne ilegală în Germania.

Nemţii vor înfiinţa şi o agenţie specială pentru monitorizarea şi implementarea standardelor de producţie a medicamentelor pe bază de cannabis.

Pentru a putea folosi cannabisul în scopuri terapeutice, pacienţii trebuie să obţină un aviz. Până în prezent aproximativ 1.000 de persoane au obţinut acest document în Germania.

Preluare articol de pe gandul.info:

http://www.gandul.info/international/germania-legalizeaza-cannabisul-in-scopuri-medicale-la-ce-ajuta-acest-drog-16091439

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.