Când apare alergia la vopseaua de păr şi cum se poate preveni

Cu toţii visăm la o schimbare, fie din necesitate, fie doar din dorinţa de modificare estetică. De multe ori însă, colorarea părului poate veni la pachet cu o formă severă de alergie, care nu afectează doar scalpul. Alergia la vopseaua de păr este mai des întâlnită la persoanele cu teren alergic general şi poate apărea chiar şi după mai multe contacte cu alergenii produsului respectiv. Aflaţi cum o puteţi preveni!

Alergia la vopseaua de păr sau dermita de contact determină o inflamaţie a pielii la locul de contact, cel mai frecvent la nivelul scalpului. În general, trebuie să facem diferenţa între o simplă iritaţie şi o alergie în adevăratul sens al cuvântului.  „Dermita de contact iritativă poate apărea la toate persoanele, din cauza proprietăţilor iritante ale unei substanţe, dar este rar întâlnită în practică, pe când dermita alergică de contact apare numai la anumite persoane, la cele predispuse la reacţii alergice. În cazul acestor pacienţi are loc un răspuns imun celular împotriva alergenului (deci nu prin anticorpi), în acest caz vopseaua de păr, care duce la apariţia unei reacţii inflamatorii la locul de contact. Aceşti pacienţi la care apare dermita de contact au o predispoziţie genetică spre a dezvolta reacţii alergice şi au avut contacte repetate cu alergenul respectiv”, explică Prof. Dr. Mihail Alecu, medic primar dermatologie, venerologie, alergologie şi imunologie clinică, în cadrul clinicii Bioderm, pentru Gândul.

Simptomele alergiei pot apărea şi la câteva zile

Simptomele alergiei la vopseaua de păr variază de la eritem, până la edem masiv, care cuprinde fruntea şi zona din jurul ochilor. „Dermita sau eczema de contact se caracterizează clinic în faza acută prin apariţia unui eritem şi edem inflamator la locul de contact, respectiv pielea capului,  pe suprafaţa căruia pot să apară vezicule/bule. Deşi leziunile propriu-zise apar numai la locul de contact, la nivelul feţei se poate instala un edem masiv, care cuprinde în special fruntea şi regiunea perioculară”, adaugă Prof. Dr. Mihail Alecu.

Citeste continuarea pe gandul.info:

http://www.gandul.info/sanatate/cand-apare-alergia-la-vopseaua-de-par-si-cum-se-poate-preveni-16093893

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.