Se construiește primul oraș care va pluti

Compania americană Seasteading Institute, creată de fondatorul Paypal, Peter Thiel, va începe construcția unui oraș plutitor pe Oceanul Pacific, în apropiere de insula Tahiti.

Potrivit constructorilor și proiectanților, primul oraș plutitor din lume ar urma să fie gata în doar 2 ani. Proiectul va avea și un scop științific. Ar urma să fie dezvoltate noi tehnologii de purificare a apei și de ecologizare.

Orașul plutitor va avea, pe lângă clădirile de locuit și ferme subacvatice, laboratoare de cercetare sau centre medicale. De asemenea, vor fi testate centrale de energie nepoluante.

Există deja și oameni interesați să se mute în acest oraș plutitor. În jur de 300 de persoane s-au pus pe o listă de așteptare și vor afla în curând ofertele.

Inginerii proiectului și-ar dori să meargă și mai departe și intenționează ca, în viitor, să construiască un oraș plutitor în apele internaționale. Însă trebuie să creeze un sistem de protecție foarte bun în cazul unor furtuni. În plus, ar exista și probleme juridice în ceea ce privește proprietatea.

Mai multe detalii si foto pe greatnews.ro:

Se construiește primul oraș care va pluti

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.