Parcul Naţional Triglav şi munţii de basm ai Sloveniei

La graniţa Sloveniei cu Austria şi Italia există un paradis montan încă necunoscut pentru marea masă a turiştilor de profil. Piscurile sale măreţe, pădurile intacte, cascadele şi lacurile sale, plus conservarea excepţională a ecosistemelor şi culturii tradiţional locale, fac din Parcul Naţional Triglav, căci despre el este vorba, nu doar o rezervaţie a naturii sau o inspirată destinaţie de vacanţă, ci un adevărat paradis pentru iubitorii muntelui. Cine vrea să se convingă este mai mult decât binevenit, căci cel mai bine organizat parc naţional din toată Peninsula Balcanică, are mereu porţile deschise!

Parcul muntelui. Şi al zeului…
Parcul Naţional Triglav este de fapt singurul parc naţional din Slovenia. Ceea ce nu i-a împăiedicat pe sloveni să-l conducă şi să-l protejeze exemplar. Numele parcului derivă de la Triglav, cel mai înalt munte situat chiar în mijlocul acestei rezervaţii, munte care cu ai săi 2.864 de metri înălţime, este cel mai înalt punct din toată Slovenia. Originea numelui de Triglav (trei capete) nu este clară, dar se pare că provine de la forma piscurilor montane văzude din partea de sud-est a rezervaţiei, sau de la zeitate slavă Triglav despre care legendele locale spun că şi-ar avea tronul pe vârfurile acestor munţi.
Muntele Triglav este unul dintre cele mai importante simboluri slovene, astfel încât silueta sa maiestuoasă figurează nu doar pe stema dar şi pe steagul acestei ţări ex-iugoslave. Parcul este situat în partea de nord-vest a Sloveniei, în sud-estul Munţilor Alpi. De fapt, teritoriul parcului Triglav se suprapune aproape identic cu sectorul estic al Alpilor Juliani. Suprafaţa acestei rezervaţii acoperă aproape 880 de kilometri pătraţi, adică aproximativ 3% din teritoriul Sloveniei.

Citeste continuarea pe travel.descopera.ro:

http://travel.descopera.ro/12648787-Parcul-National-Triglav-si-muntii-de-basm-ai-Sloveniei

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.