Dulce de leche, legenda desertului sud-american care a cucerit lumea

Dulce de leche îşi are originile în Argentina şi este unul dintre cele mai apreciate delicii din lume.

Ingrediente:

500 ml lapte de vacă

500 ml lapte de capră

1 baton de scorţişoară sau de vanilie

1/4 linguriţă de bicarbonat de sodiu

Preparare:

Într-un vas mare, adăugă laptele, zahărul şi scorţişoara sau vanilia (în funcţie de preferinţe). Se pune la foc mediu, unde trebuie să stea în jur de 10 minute, aproape să dea în fiert. În tot acest timp, amestecă tot timpul compoziţia. Ia vasul de pe foc şi adaugă bicarbonatul. Apoi adu-l din nou pe foc şi amestecă des pentru a nu se lipi de cratiţă. După o oră vei observa cum se îngroaşă şi prinde o culoare aurie, iar după alte 30 de minunte culoare se va închide şi compoziţia va avea consistenţa unui sirop. Acum îl poţi lua de pe foc. După ce se mai răceşte puţin, îl poţi depozita într-un borcan. Se păstrează la frigider.

Continuarea pe gustarte.ro:

http://www.gustarte.ro/gustory/dulce-de-leche-legenda-desertului-sud-american-care-a-cucerit-lumea-16057282

 

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.