Filmele româneşti care pot fi urmărite în cinema în 2017

,Ana, mon amour“, în regia lui Călin Peter Netzer, „6,9 pe scara Richter”, în regia lui Nae Caranfil,”Octav”de Celebidachi, “Uruguay”de Jesús del Cerro, Walking to Paris de Greenaway„Soldaţii”, în regia Ivanei Mladenovic-sunt câteva din filmele româneşti care vor fi în cinematografe în 2017

,,Ana, mon amour“, în regia lui Călin Peter Netzer, selectat în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (9-19 februarie), va putea fi vizionat în cinematografele din România din 3 martie. „Ana, mon amour” este o incursiune atipică în viaţa de cuplu. Toma şi Ana se cunosc în facultate. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat. Rolurile principale sunt interpretate de către Mircea Postelnicu şi Diana Cavallioti.

„6,9 pe scara Richter”, în regia lui Nae Caranfil, va avea premiera pe 20 ianuarie în cinematografe. Regizorul filmelor Filantropica, Restul e tăcere şi Asfalt Tango revine cu o comedie-musical. Este primul film la care Nae Caranfil semnează nu doar scenariul şi regia, cât şi muzica şi versurile. În rolurile principale pot fi urmăriţi Laurenţiu Bănescu, Maria Obretin, Teodor Corban şi Simona Arsu. „Ar fi putut fi o dramă cumplită despre depresii clinice, cutremure şi bătrâneţe. În schimb, a ieşit o comedie despre toate acestea care până la urmă se transformă într-un musical. Am pornit de la ideea unei relaţii tată/fiu în care tatăl este tânăr, iar fiul bătrân. Asta însemnând că tatăl are comportamentul unui tânăr, adolescent chiar, în timp ce fiul se confruntă anevoie cu criza vârstei mijlocii”, spune Nae Caranfil.

”Octav” este debutul în lungmetraj de ficţiune al regizorului Serge Ioan Celebidachi, fiul renumitului dirijor şi compozitor Sergiu Celibidache, şi care a absolvit Universitatea de Teatru şi Artă Dramatică din Indiana (Bloomington) şi a făcut master în film la Şcoala Internaţională de Film din Londra. În rolul principal joacă Marcel Iureş. Filmul, o coproducţie România – Marea Britanie, are în distribuţie şi alte nume sonore ale cinematografiei noastre precum Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Mihai Dinvale, Maria Obretin. „Octav” este o dramă care explorează teme universale precum timpul, nostalgia şi dragostea în cea mai pură şi măreaţă formă a sa, întruchipată aici de relaţia profundă şi inocentă dintre un bătrân de 80 de ani şi o fetiţă de 10 ani. Imaginea poartă amprenta reputatului director de imagine italian Blasco Giurato, cunoscut pentru colaborările sale cu Giuseppe Tornatore, în special la „Cinema Paradiso” (Oscar pentru cel mai bun film străin) şi cu David Lean la „Dr. Zhivago”.

Citeste continuarea pe descopera.ro:

http://www.descopera.ro/cultura/16051637-filmele-romanesti-care-pot-fi-urmarite-in-cinema-in-2017

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.