Tinerii cu autism din Romania trebuie incurajati sa traiasca viata din plin

Tinerii cu autism din Romania trebuie incurajati sa traiasca viata din plin

In anul care tocmai s-a încheiat, AUTISM ROMANIA a ajutat 20 tineri și peste 100 de familii și a inițiat /participat la acțiuni de advocacy cu impact asupra a mii de familii afectate de autism din țară.

După terminarea școlii, tinerii cu autism nu mai au acces la servicii, la terapie de susținere, dezvoltare, recuperare; nu au loc de muncă, chiar dacă unii pot fi foarte buni angajați. Ei trăiesc împreună cu părinții, în degradare psihică și fizică, fără speranțe, șansele la integrare socială fiind minime. Părinții sunt suprasolicitați și copleșiți de greutatea traiului zilnic cu copiii lor ajunși adulți și care au atâtea nevoi speciale.

Datorită sprijinului primit în 2016 am putut continua activitatea la Centrul multifuncțional de servicii și resurse în autism, care este o alternativă fericită la izolare. Unii tineri au lucrat felicitări și obiecte decorative, au învățat abilitați de viață devenind tot mai independenți, alții au fost sprijiniți să-și dezvolte abilitățile de căutare și menținere a unui loc de muncă. Au socializat și s-au bucurat să fie împreună, au fost fericiți.

În 2017, AUTISM ROMANIA continuă activitățile sale și susține eforturile și dorința de a schimba viețile copiilor noștri cu autism (copii, tineri sau adulți) și ale familiilor lor. Impreună putem aduce bucurie și speranță acestor oameni, continuând și în anul care vine programul nostru terapeutic specializat, atât de necesar tinerilor și familiilor lor.

Preluare articol de pe stiriong.ro:

http://www.stiriong.ro/ong/servicii-sociale/tinerii-cu-autism-din-romania-trebuie-in

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.