Marile personalitati din Romania care ne-au parasit in 2016

Anul 2016 a fost marcat de mari pierderi atat in lumea artistica, cat si in lumea fotbalului sau a politicii. Iata personalitatile din tara noastra care ne-au parasit in acest an!

Pe 1 august, Regina Ana a Romaniei a incetat din viata, la varsta de 92 de ani. Presedintele Klaus Iohannis a primit cu profunda durere si tristete vestea mortii Reginei Ana, care a fost expresia celor mai distinse valori de decenta, devotament si dragoste fata de tara al carei nume l-a purtat. “Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei va ramane pentru totdeauna in memoria si in sufletele noastre drept unul dintre cele mai importante simboluri de intelepciune, demnitate si un reper deosebit de conduita morala. De-a lungul onorabilei sale vieti, Ana a Romaniei a fost expresia celor mai distinse valori de decenta, devotament si dragoste fata de Tara al carei nume l-a purtat”, afirma presedintele Iohannis.

Marin Moraru

Marin Moraru

Captura foto: YouTube
Actorul Marin Moraru a murit pe 21 august, la varsta de 79 de ani, la Spitalul Elias din Capitala, unde era internat din 10 august. El a decedat “in urma unei grele si necrutatoare suferinte”.

Sebastian Papaiani

Sebastian Papaiani

Captura foto: YouTube
Dupa Marin Morar o alta stea a parasit scena teatrului romanesc. Actorul Sebastian Papaiani a murit pe 27 septembrie la varsta de 80 de ani. In luna mai actorul fusese internat de urgenta pe sectia de neurologie de la Spitalul Universitar.

Ioan Gyuri Pascu

Ioan Gyuri Pascu

Captura foto: YouTube
Actorul si muzicianul Ioan Gyuri Pascu a incetat din viata  pe 26 septembrie, la varsta de 55 de ani, in resedinta sa din Bucuresti, in urma unui stop cardio-respirator

Mircea Albulescu

Mircea AlbulescuPe data de 8 aprilie, actorul Mircea Albulescu a incetat din viata la varsta de 81 de ani, in urma unor probleme cardiace. De altfel, in urma cu doi ani, a fost supus unei triple operatii de bypass la inima. Intr-o emisiune de televiziune marele actor spunea: “Astept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea asteptare. Sotia mea a incetat din viata acum cativa ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casa, ma cearta adesea, ca sunt dezordonat, ca de ce pun aia colo sau dincolo. Poate ca e tot mai prezenta pentru ca ma apropii si eu de lumea de dincolo, de lumea ei”, adaugand “E bine in viata asta, ca actor, sa dispari cand trebuie, cat esti pe val”.

Radu Beligan

Radu Beligan
Actorul Radu Beligan, in varsta de 97 de ani, a murit, pe 20 iulie, la Spitalul Elias, in urma unui stop cardio-respirator. Radu Beligan, maestru al teatrului romanesc, a carui longevitate artistica a fost recunoscuta si de reprezentantii Guinness World Records, a fost unul dintre cei mai apreciati artisti ai scenei teatrale nationale, ocupand, de asemenea, functiile de director al Teatrului de Comedie, intre anii 1961 si 1969, si al Teatrului National din Bucuresti (TNB), intre anii 1969 si 1990.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.