A murit doctorul care a inventat celebra manevră Heimlich

Doctorul american Henry Heimlich, care a inventat manevra medicală utilizată în ajutorul victimelor care se sufocă, a murit la vârsta de 96 de ani, potrivit bbc.com.

Henry Heimlich a murit la un spital din oraşul american Cincinnati, sâmbătă, în urma complicaţiilor după un atac de cord pe care l-a suferit luni, au declarat membrii familiei sale.

Doctorul Heimlich a inventat tehnica salvatoare care utilizează presiunea aplicată pe abdomen pentru a elibera căile respiratorii ale unei persoane, în 1974.

În mai, acesta a folosit el însuşi tehnica pe o femeie. Doctorul a reuşit să disloce o bucată de carne cu os care obstrucţiona căile respiratorii ale unei femei de 87 de ani, spunând pentru BBC:  “Nu ştiam că pot face asta până mai ieri.”

Heimlich a fost chirurg şef la Spitalul Evreiesc din Cincinnati când a dezvoltat tehnica.

Într-o decaraţie dată presei, familia doctorului Heimlich a afirmat că “a fost un erou pentru mulţi oameni de pe mapamond.”

“De la data la care tata şi-a început cariera sa medicală în New York, până la momentul în care a activat ca chirurg în Cincinnati, s-a dedicat inventării unor idei simple şi eficiente care au ajutat la salvarea vieţilor şi care au îmbunătăţit calitatea vieţii oamenilor”.

Citeste continuarea pe descopera.ro:

http://www.descopera.ro/dnews/16031963-a-murit-doctorul-care-a-inventat-celebra-manevra-heimlich

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.